середа, 12 грудня 2012 р.

Конкурсна робота на обласний туристсько-краєзнавчий конкурс «Золотий Колобок 2012»

«Подорож до Туманного Альбіону»

автори: Бомбік Алла Анатоліївна
Біла Марина Андріївна


У нашій школі вже декілька років поспіль працює євроклуб «Ми - європейці», який об’єднує допитливих і натхненних учнів, справжніх ерудитів і творчих особистостей. Робота клубу спрямована на впровадження євро просвіти в начально-виховний процес. Кожне засідання клубу залишає в пам’яті дітей калейдоскоп важливої і корисної інформації щодо культури, традицій, історичних фактів та реалій сьогоденного життя країн Євросоюзу, неоціненний практичний досвід спілкування та взаємообміну набутих досягнень між подібними закладами нашої держави та європейських країн; а також, без сумніву, щире бажання повернутися до шкільного євроклубу знов й здійснити незабутню цікаву подорож до загадкових куточків Європи.

Тож, беручи до уваги актуальність і важливість процесу євроінтеграції в нашому суспільстві, ми намагаємося використовувати найменшу можливість відвідувати європейські країни і познайомитися з різноманітними аспектами минулого, теперішнього і майбутнього життя дружніх країн Євросоюзу.

У середині грудня 2011 року члени нашого шкільного євроклубу були раді здійснити подорож до однієї з почесних країн Європи – Великобританії – країни з багатою історією й дивовижними традиціями. 13 учнів у супроводі досвідченої та креативної вчительки англійської мови нашої школи Макухи Тетяни Сергіївни провели 10 незабутніх днів на цій казковій землі. Дощовий Лондон, багатообіцяючий Кембридж, неповторний Грінвіч завжди гостинно зустрічали подорожуючих та відкривали свої нескінченні таємниці.

Наші англійські друзі заздалегідь потурбувалися про неймовірно захоплююче перебування на «Туманному Альбіоні» і запропонували безліч екскурсій до визначних місць та пам’яток Англії.
З великим задоволенням діти пригадують Букінгемський палац – такий величний архітектурний шедевр світ – який зустрів яскравим дійством – зміною караулу. Привітна гід відмітила один цікавий факт – неможливо точно знати, у який саме бік прямуватиме почесна охорона Її Величності кожного дня. Але нашим туристам справді поталанило зупинитися на тому місці, куди бійко крокували королівські солдати у супроводі шляхетної кінноти й гучного оркестру. Учні прослухали цікаву розповідь про політичний устрій Великобританії, отримали знання про шлях цієї країни до демократії.

Також наші учні були гостинно запрошені до прекрасних музеїв і експозицій, замків і соборів славного Лондону. Британський музей на Трафальгарській площі зацікавив всіх єгипетськими муміями і статуями; Музей Вікторії і Альберта приголомшив багатими виставками коштовних виробів зі срібла і золота, дивовижного королівського вбрання, чудових картин, відомих на весь світ, й казково-розписаних вітражів.

Музей природничих наук захопив увагу величезними скелетами справжніх динозаврів, велетенським зразком секвої з Північної Америки, якій більше 2000 років; ми багато цікавого дізналися і про засновника «Теорії справжнього відбору» Чарльза Дарвіна. Варто зазначити, що більшість англійських музеїв пропонують безкоштовні екскурсії, тематичні заняття з дітлахами, під час яких діти мають змогу торкатися, а іноді й спробувати в дії деякі музейні експонати. Учні мали змогу на власні очі побачити легендарні експонати музею, розширити свій світогляд та отримали знання у різних галузях науки, що звісно допомогло їм у майбутньому навчанні.
Незабутніми стали також візити до музею суднобудування, Національної Галереї з її відомою скарбницею світових шедеврів живопису, музею Мадам Тюссо, де представлені воскові фігури майже всіх знаменитостей планети.

Діти мали щасливу нагоду відвідати також Вестмінстерське Абатство, де поховані англійські монархи та письменники, вчені та музиканти цієї дивовижної країни; Собор Св. Павла, Біг Бен, королівську обсерваторію, де мали змогу постояти на нульовому меридіані.

Ніхто з дітей не забуде і Ковент Гарден – рай для вуличних музикантів, артистів цирку, майстрів прикладного мистецтва, де кожен відвідувач може безкінечно милуватися прекрасними виступами талановитих англійців.

Згадаймо також і приємну прогулянку по парку Св. Джеймса, де навіть в грудні все спалахує яскравими пахучими квітами і де залюбки можна погодувати місцевих качок.
А «London Eye?» Це вражаюче колесо спостереження на березі річки Темзи, яке відкриває всю красу англійської столиці, такої самобутньої, ні на що не схожої в світі. Її великі площі, вражаючі мости, та навіть вузенькі вулочки з купою маленьких кафе зачаровують… надихають… і кличуть знову!


Наші учні також мали чудову нагоду навідатися до “Golders Green College” – чудовому учбовому закладі, заснованому у 1941 році. Його високопрофесійні, привітні вчителі відкривали для наших дітей багатогранний світ англійської мови та культури. 15 годин на тиждень діти поглиблювали знання з граматики і лексики, виконували різноманітні завдання, залучалися до прекрасної роботи, знайомили своїх нових друзів з українською історією, культурою, традиціями і звичками, прослухали короткі доповіді своїх колег про систему навчання у Великобританії та інших європейських країн.

Варто зазначити, що все на третій-четвертий день перебуванні у Лондоні наші учні почали орієнтуватися у місті і навіть самостійно робили замовлення у кафе.

Так… час спливав і день від’їзду наближався.


Наша подорож була бездоганною, і від цього було водночас було і тепло і сумно на душі, бо всі люди, які були з нами весь цей час пору, стали нам щирими справжніми друзями, рідними, такими, хто на все життя залишатиметься в серці та спогадах, і великої надії на майбутню зустріч, яку даруватиме всім Європа.

Немає коментарів:

Дописати коментар